Bom musik 8b – Reflektion på att leda musiklektion

Reflektion över hur du tyckte att er lektion gick. Vad var svårt/lätt? Gick det som förväntat? Skulle ni kunna gjort på något annat sätt?

musik

På musiklektionen blev vi tilldelade en uppgift där vi två och två skulle leda en musiklektion. Jag parade ihop mig med Shewa och vi fick snabbt en klar bild utav vad vi ville göra på våran lektion. Vi valde att köra en musikquiz/kamp där vi skrev en mening utav en låt, artist namn och ritade bilder och ”eleverna” skulle sjunga låten eller en låt av artisten som stod på pappret. Det var inte alls svårt utan vi hade jättekul. Det gick väl inte som förväntat eftersom att Shewa var sjuk och hade inte så mycket krafter i kroppen. Det blev då att vi stressade igenom hela leken för att få det överstökat. Men jag hoppas att klassen tyckte det var kul ändå. Det vi hade kunnat göra annorlunda var att ha en powerpoint istället för att skriva allt på papper. På så sätt skulle alla se samtidigt vad som står och det skulle vara större och tydligare. Vi satt på musiklektionen och såg att en annan grupp hade gjort en powerpont och sa ”fan, vi borde gjort också gjor en”. Det är lätt att vara efterklok 🙂

 

Annonser

3 reaktioner på ”Bom musik 8b – Reflektion på att leda musiklektion

 1. * Bra kroppsspråk
  * Rolig aktivitet som jag tor barn skulle uppskatta
  ❤ lite oklar förklaring till vad vi skulle göra. När en i klassen frågade fick vi en bra förklaring men den hade kunnat vara tydligare från början.

  Bra jobbat!

  Gilla

 2. Hej hej! tycker att ni hade en väldigt rolig lek. Ni hade bra inlevelse och kroppsprål som gjorde att man blev sugen på att leka. Ni hade även ett bra tempo i leken vilket är bra för elever som kan ha de svårt att sitta still. Något att tänka på är språket som användes, att man får höra att ”det här ska man kunna…” , det kan sätta en press på eleverna som kanske inte är så bra. Men det kan ha att göra med för att det är vi och inte riktad till elever f-3. Leken var jätte rolig och det är något som jag kommer att ta med mig när jag blir färdig lärare 🙂 Bra jobbat!

  Gilla

 3. Kul lektion ! Bra inlevelse med kroppsspråk som gjorde att man blev inspirerad att leka. Tempot var bra, speciellt för de elever som har koncentrationssvårigheter. Då de har en tendens att inte kunna sitta still. Det var lite rörigt vart alla grupper skulle placera sig i början av lektionen. Annars ett bra jobb !

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s