BOM bild – komplettering pass 6

 

Jag gick igenom presentationen från föreläsningen och valde digitala verktyget ”Animoto”. Jag tycker att det kraftfullaste sättet att kommunicera om vad du bryr dig djupast om är via video. Det jag gillade med Animoto var att den finns som en App att ladda ner på Appstore! Smidigt och enkelt. Finns även en hemsida.
Jag använde mig utav appen vilket var enklast.

Det var lätta instruktioner om hur man tillverkar en film och man kan använda sig av videoklipp och bilder för att klippa ihop en film. Musik i bakgrunden kunde man också lägga till. Man kan enkelt dokumentera och lägga ihop bilder till ett klipp.

Det kan tex vara ett grupparbete i skolan på bild lektionerna som eleverna tar bilder på steg för steg för att sedan lägga in bilderna i Animoto och göra ett klipp och sedan presentera hur dom gjorde på lektionerna osv. Det blir intressant att se förändringarna från bild ett till sista bilden.

Ett exempel på en uppgift som man skulle göra med eleverna är att dom ska dokumentera ett minne, exempelvis deras sommarlov eller jullov. Det är många barn som har Smartphones nu för tiden med sig vart dom är går så det är lätt att få till några bra bilder. När skolan börjar sen igen ska dom skapa ett klipp och presentera sitt minne.

Annonser

2 reaktioner på ”BOM bild – komplettering pass 6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s